Laat je fietsaccu bij ons reviseren

Na de nodige kilometers fietsplezier komt er een moment dat de accu niet meer goed functioneert. Laat je accu bij ons reviseren en geniet weer volop van het fietsplezier.

Capaciteitsmeting fietsaccu
Twijfel je of jouw fietsaccu toe is aan revisie? Wij meten de capaciteit die jouw fietsaccu heeft en geven advies of deze toe is aan revisie. Kosten voor de capaciteitsmeting bedragen 25,-. Besluit je de fietsaccu te reviseren dan brengen wij geen kosten in de rekening voor de capaciteitsmeting. 

voordelen
  • Het reviseren van de accu is in de meeste gevallen tot wel 45% voordeliger dan het aanschaffen van een nieuwe accu; 
  • Wij plaatsen nieuwe hoogwaardige Li-ion cellen in de bestaande behuizing. 
  • Minder belastend voor het milieu;
  • 1 jaar garantie.

Hoe gaat het in zijn werk?

Mocht u interesse hebben in het laten reviseren van de E-bike accu dan kunt u langskomen in één van onze winkels (Raalte of Winterswijk). Neem de accu mee naar de winkel. Zorg ervoor dat u ook de lader en de sleutel van de accu mee hebt. Vergeet niet het merk, model en serienummer van de fiets te noteren of neem de fiets mee naar de winkel. Onze medewerkers zullen dan de benodigde informatie aflezen van de fiets. Het serienummer vind je in de meeste gevallen onder de trapas. 

Vervolgens zullen onze medewerkers enkele vragen stellen om te kijken of de accu slechter is geworden of defect is en zo bepalen of het daadwerkelijk nodig is om de accu te laten reviseren. Is het mogelijk om de accu te laten reviseren, dan berekenen wij direct de kosten hiervoor. Meestal bent u tot 45% goedkoper uit dan bij de aanschaf van een nieuwe accu. Wanneer u akkoord bent met de berekende kosten, zullen wij de accu opsturen naar de werkplaats. Vanaf dit moment duurt het ongeveer 12 werkdagen voordat de accu weer retour is en door u afgehaald kan worden in de winkel. 

Bij het afhalen ontvang je instructies hoe om te gaan met de nieuwe accu en de eerste laadbeurten. Je ontvangt 1 jaar garantie op de accu. 

Heeft u nog vragen, dan bent u altijd vrij om te informeren in de winkel. 

Prijsindicatie

  24 Volt 36 Volt
8,7Ah

€230,-

€320,-

10,4Ah

Tijdelijk niet leverbaar

€260,-  

€340,-

11,6Ah

€290,- 

€365,-

13Ah

€330,-

€415,-

14,5Ah

€365,-

€449,-

17Ah

€395,-

€495,-

U vindt het voltage (24 of 36 volt) en het amperage (bijvoorbeeld 11,6Ah) op de fietsaccu.

Gebruik van gereviseerde Lithium ion accu

  • Om de maximale prestaties uit uw accu te halen wordt aangeraden de eerste 4 tot 6 ritten de accu geheel leeg rijden, waarbij u doorrijdt tot de trapondersteuning stopt. De accu zal pas na 4 tot 6 ladingen zijn maximale capaciteit behalen. Hierna kan de accu op iedere gewenst moment geladen worden. Echter is het aan te raden de accu altijd volledig leeg te rijden en zo snel mogelijk volledig te laden. Wacht niet te lang met het laden van een lege accu.
  • Indien de accu niet gebruikt wordt is het aan te raden de accu los te koppelen van de houder of fiets. Indien de accu langere tijd niet gebruikt wordt (meer dan een maand) dan dient u maandelijks de accu te laden.
  • De accu mag alleen geladen worden met een lader die geschikt is voor li-ion accu’s. Laat een accu nooit onbeheerd achter tijdens het laden!
  • Het is aan te raden de accu te beschermen tegen hevige regen of water. Ook bij extreme temperaturen is het aan te raden de accu af te schermen.
  • U kunt de accu het beste laden tussen 5 en 40 graden celsius. Onder het vriespunt zal de accu minder goed presteren.
  • Op de accu geldt een garantie van 1 jaar na factuur datum. Garantie vervalt bij verbreken van de nieuwe garantiezegel of indien na onderzoek blijkt dat de accu niet juist behandeld is.